Uživatel: Host
Přihlásit






Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links






 
Publikace Antidopingového výboru ČR Krišpína - 26.01.2018 09:56:04

 

Antidopingový výbor ČR každoročně vydává několik nových informačních a vzdělávacích tiskovin, které se především týkají seznamu zakázaných léků a také varují před následky užívání dopingu.

Publikace RÁDCE PRO RODIČE MLADÝCH SPORTOVCŮ nabízí návod, jak postupovat, aby rodiče a jejich děti získali co nejvíce informací o nebezpečí dopingu, o případných následcích zneužívání zakázaných látek i o způsobu jednání, jak se vyhnout nechtěnému dopingu.

Zákaz dopingu patří mezi obecná pravidla provozování drtivé většiny sportů na naší planetě. Díky Světovému antidopingovému kodexu jsou pravidla čistého sportování harmonizována na celém světě a platí jak pro registrované sportovce, tak i pro sportovní federace.
Doping je zakázán ze dvou důvodů – jednak pro jeho zdravotní závadnost, tak i pro zamezení výhody dopujících sportovců oproti těm, kteří sportují čistě i v duchu fair play. Iniciativu v této oblasti převzaly komise sportovců Světové antidopingové agentury WADA a Mezinárodního olympijského výboru a i sportovci mezinárodních federací s cílem zabránit v účasti na všech akcích těm sportovcům, kteří si nezákonně pomáhají k lepším výkonům dopingem.

 

KROB Všichni
 

Počet přístupů
Celkem: 498276
Týden: 2579