Uživatel: Host
Přihlásit






Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links






 
Zajímavé orientační disciplíny: ORIENTAČNÍ BIATLON Krišpína - 07.12.2017 14:33:25

 

ORIENTAČNÍ BIATLON (biathlonorienteering) - je militantní sport kombinující dohromady orientační běh a biatlon - zjednodušeně řečeno běhá se (popř. lyžuje se) podle mapy a střílí se z malorážné pušky do stejných terčů jako v biatlonu. Sport vznikl ve Švédsku a postupně se rozvíjí, přibývají noví členové federace, konají se závody světového poháru a mistrovství světa. Vzhledem k tomu, že se jedná o militantní sport, tak ve skandinávských zemích se mu věnuje i armáda (Švédsko, Dánsko, Finsko), která má v tomto sportu i profesionální sportovce. V příštím roce se koná MS v Dánsku (9. - 12. 8. 2018).

Český orientační biatlon - vznik 2008, webová stránka www.cbo.czweb.org
- je členem mezinárodní federace orientačního biatlonu (IBOF) - vznik 1998
- je pořadatelem dvou MS v orientačním biatlonu (2011 - Staré Město pod Landštejnem a 2016 - Jáchymov)
- je pořadatelem dvou Světových pohárů (2009 a 2010 - Děčín)
- od roku 2009 zajišťuje nepřetržitou účast na Mistrovství světa ( Úspěchy: 2 tituly juniorských mistrů světa, stříbrná medaile z MS v kategorii elite ženy)

Zájemci o vyzkoušení se mohou obracet na pana Luboše Přibyla přes kontakt biathlonorienteering@gmail.com. Možnost vyzkoušení je sice dána umístěním malorážkové střelnice, ale jako alternativu je občas používána i verzi se vzduchovkami (zde již není vazba na střelnicí, proto se dá uspořádat prakticky kdekoliv).

 

KROB Všichni
 

Počet přístupů
Celkem: 450660
Týden: 1722