Uživatel: Host
Přihlásit






Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links






 
Olympijské parky 2016 - hodnocení a poděkování organizátorům Krišpína - 23.08.2016 09:56:19

 
Přestože orientační běh nepatří mezi olympijské sporty, můžeme pochvalně konstatovat, že se orienťák v nabídce Olympijských parků neztratil!!! Hlavní myšlenkou olympijských parků bylo nabídnout nejrůznější sportovní aktivity. V Olympijském parku Rio-Lipno se prezentovaly sportovní svazy, regionální kluby měly možnost se zapojit do Olympijských parků Pardubice, Ostrava a Plzeň.

Orientační běh byl prezentován v Lipně nad Vltavou, Pardubicích a Ostravě. Všichni zúčastnění pořadatelé si zaslouží velkou pochvalu za odvedenou práci.

Na Lipně po dobu 8. - 17. 8. na stanovišti pod lanovkou na Kramolín mimo areál olympijského parku bylo připraveno orientační bludiště a nově otevřené 2 areály pevných kontrol Lipno a Marta, které zůstanou i po ukončení Olympijského parku. Za zmínku stojí také dvě sprintové exhibice v Lipně a Frymburku, kam přijel také štáb České televize, aby připravil reportáž pro vysílání Studia Rio-Lipno.

V Pardubicích byl orientační běh od 6. do 21. 8. Pro návštěvníky bylo připraveno bludiště, v Tyršových sadech a na zámku pak 10 kontrol na mapě Zámek a veřejný závod. Olympijský park Pardubice zaznamenal velký zájem veřejnosti, za úspěchem stojí dobrá spolupráce města a organizačního výboru.

V Ostravě byl orienťák sice jen 5 dnů, ale i tak patřil mezi oblíbené sporty. S dobrou odezvou se setkal závod pro veřejnost s vyhlášením na Masarykově náměstí v centru města.

Odkazy:
OP Rio-Lipno: reportáž České televize 12. 8. 2016 (od 29´35´´) a článek na webu OP Rio-Lipno 19. 8. 2016
OP Pardubice: Pardubický deník 13. 8. 2016
OP Ostrava: Novinky.cz 12. 8. 2016
 

KROB Všichni
 

Počet přístupů
Celkem: 450671
Týden: 1720